Söndagar med eller utan ångest?

Varför är det alltid exakt likadant? Jag avskyr söndagar! Så länge jag kan komma ihåg har jag alltid "hatat" söndagar, eller i alla fall avskytt dem. Oavsett om jag varit ute dagen innan eller om jag tagit det lugnt så är söndag min värsta dag i veckan. Notorius.
Kan ha att göra med att måndag är en bruka allvardag- det är skola/arbete. Men samtidigt trivs jag på Hvilan så här kan man inte skylla på skolan.

Och inget blir bättre att det första jag får höra när jag vaknar är att du vill resa någonstans länge och långt bort. Is i magen och stål runt hjärtat stack jag hem på 20 minuter. Orättvis? Absolut. Men jag kan inte styra precis allt. Hur allvarligt menat var det? Säg det men den satt där den skulle.

Idag är det pluggdag nr 1. Vad säger vi om att lära oss sju ideologier till på onsdag då vi har muntligt prov? Intressant, men mycket information och många ideologier verkar smälta samman på många frågor. Och sen var det ju historia och MATTEN (fattar inte) och engelska. I vilket hörn börjar vi?

NU ska jag plugga!

Klassfest!

Tjoho!!! Det var klassfest igår i Lund hos Andreas!
Andreas hade lekt kock och fått ihop en pastasallad till oss. Mycket smarrigt..förutom ärtorna.
Vi var några stycken som festade ihop och en viss herre fick helt plötsligt för sig att han ville ge en av tjejerna en lapdance!

Vi tog en taxi in till Malmö, och gick in på Inkonst där Timbuk spelade skivor. Det var riktigt bra musik! Och där fick jag träffa Asals sambo!

Det är ALLTID lika tråkigt för andra att läsa om någon annans utekväll. Det är så svårt att förmedla en känsla av det nya och spännande folket och förväntningar på en kväll. Men nu har jag skrivit lite.

Förutom en fin sminkning på Make Up Store med mamma igår så hade jag snickrat (läs satt på ett sidenband) på ett baslinne från HM. Mamma hjälpte mig sy fast det snabbt som tusan. Blev faktiskt riktigt nöjd om jag får säga det själv. Även om de långa banden var precis överallt under kvällen!

Ligger bilder på facebook!

Sverige-Ungern 2,4 år.


Det är inte så lätt att få till det här med att skriva regelbundet på sin blogg. Har ju Faktiskt skola och så.
Snart är det dags för oss att ha en friluftsdag till... IGEN. Då ska vi åka till Skrylle och kanske orientera. Mja.
Men skog (om det finns någon kvar) är ju i för sig mysigt!

Igår firade jag och Oski 2 år och 4 månader. Yes här räknas månader. Kör inte på bara halvår och helår än.
Det "firade" vi med att gå och sätta oss på ett hak nära mig (Nobel) och ta en öl/ett glas vin och se VM-kvalmatchen Sverige-Ungern. Romantiskt eller hur!? =).
Var inte på så kärt humör innan vi gick dit, kan ju inte säga att det kändes lockande att sitta där först. Men med en bra stämning, och som skrivet, ett glas vin kvittrade jag på som en och annan fågel.

Viktigaste i veckan:

#Det är fest med några från klassen i Lund på lördag. Ska verkligen bli skitkul! Jag har längtat i tre veckor.
#Jag ska med mamma på sminklektion på Make Up Store på lördag, banne mig om jag inte har den snyggaste sminkningen då!
#Vad i hecklefjäll ska man ha på sig?

Kycklingkebab!

Är nog den bästa maten som finns när man har druckit eller varit ute! Det måste sägas och förtydligas! Ky-kebab med persilja och fetaost! Glädje sent på natten, när ljusen slocknat och man går ensam längs gatan hem.
(ok.. jag hade sällskap av LATNikola!).
Tog taxi från St Knutstorg till Nobeltorget. Ja, ni läste rätt och taxigubben påstår att det finns ett FASTPRIS för denna extremt korta sträcka... Yeah right! 80 kr. Löjligt. Och ännu löjligare att vi ens åkte taxi, men Nikola, the sugerdaddy betalade och jag är ju inte den som är den så att säga.

Annars var friluftsdagen skitrolig! (tors)

Och jag trivs fortfarande som fisken i vattnet i skolan.

Och jag är fortfarande lika förvånad att tiden går såå snabbt som den faktiskt gör. Jag ska börja min 4:e vecka på måndag, jag har redan gått en månad. Jag kan, med handen på hjärtat, ärligt säga att jag inte kommer ihåg dagar emellan då och nu. Det är skrämmande på riktigt.

Nu är det sovedags!


Förundrad

Jag kan fortfarande vara förundrad över att jag bor själv, att jag har ett eget hem. Där jag får bestämma hur saker och ting ska vara och ingen behöver lägga sig i!
Det är helt underbart!
Lite samma känsla fick jag idag när jag satt med mina klasskompisar och väntade på bussen hem till Malmö igen.
Tänk att jag ändå gjort detta, tagit detta steg att börja på Folkhögskola. Visst, för vissa kanske detta är ett litet steg eller kanske ett steg tillbaka (till gymnasiet igen). Men tänk att detta kanske kan vara vägen till min framtid så som jag vill ha den!
Även om det bara gått två veckor så känns det ändå att man vill satsa redan nu för högsta omdömet. Men hur svårt/lätt är det att få det? Det går att spekulera i timmar det kan jag lova dig. Vad man kan göra för att fixa det bra för sig. Men det ska vi inte gå in på nu.

För nu är det dags att plugga och äta.

RSS 2.0