2009 goes 2010

2009 ett händelsrikt år!


Januari
– Folkhögskolan Hvilan var inne på sin andra termin. Rysslandblocket från helvetet var ett faktum. Har aldrig varit så trött på ett jävla land och dess historia. Jag dog själsligen och bokstavligen under denna perioden. Kul.


Februari
– Still Ryssland. Födelsedag! Så många vänner helt underbart! Kan man begära mer när man fyllde ett år närmare 25? Lite lov och mkt plugg plugg plugg. Som den sanna skolnörden jag är och var. Instabilt förhållande.


Mars
– Nu börja projektarbetet om kvinnors livssituation i Kina och Afghanistan på allvar. Så mkt att läsa men så sjukt roligt och intressant! Och plugg plugg plugg men självklart en del festande med. Kommer även ihåg att få jobb var ju typ omöjligt, inga tider, inget hopp. Snåla som en jävel under 9 månader, men bra som tusan är och var jag på det!


April
– Ryska författare prov prov prov glädjedödare till max max max, kräk och döden. Kommer ihåg pluggtröttheten som om det vore igår kväll. Och så klart lite fest med Asal=).


Maj
– Stora provet på filosofer, svårt och invecklat krångel. Ännu mer ångest i förhållande och tankar på framtiden maxas efter snart var det ju dags att ta studenten nr 2!Tack och lov var det en del sköna dagar då man bara njöt av att skolan äntligen skulle ta slut, våren var här superfint väder lyckades t o m sola lite i maj på gräsmattan. Hopp om att komma in på sin utbildning direkt var ju komiskt nog en verklighet. PRAGRESA med skolan. Sjukligt underbart! Best ever skulle göra om det igen om det hade gått! Tråkigt att inte träffa alla från klassen så ofta som innan.


Juni
– Det nya livet är definitivt här! Singel och glad som en lärka! Sommar och singel!!! Inget man klagar på! Jobba som en idiot hela sommaren.  Midsommar firas först hos päronen och sedan med Malin i stan! Slutade på McDonalds! Lyckades starta med att jogga under sommaren. Svintråkigt men härligt på samma gång!


Juli
– Umgicks mer o mer med jobbkompisar! Jobba ännu mer. Fortfarande galet singel – inte en vit helg = inte hälsosamt. Och dessutom inte en enda ledig helg. MEN en finfest på Thomanders i Lund!Åkte upp till Halmstad till Ales stuga där Asal och gänget var! Mkt trevligt och jag kom dit först! Före fartgalna killar med GPS! Singelsommar.


Augusti
– lyckades klämma till mig en veckas semester som bar iväg till Nice med päronen! Fabulous! Sol, bad och mkt god mat. Hmm bör nämnas att jag beställde en hummer som kostade 600 kr. Vilket inte stod på menyn. Men den var god iaf! Shoppade i samma affär som Usher gjorde! Singelsommar.


September
– hälsa på Elin i Götlaborg! Bra helg! Gratis sminkning och gott käk! Även denna månad då jag gick på mitt första bröllop! Kusin Kajsa gifte sig med aussie Vincent! Underbart vackert och svårt att hålla tårarna borta!


Oktober
– festelifest med Bk:arna mkt najs! Och jobb jobb. Lite väl tråkigt väder ute. Och dödsdömt att komma in på psykologprogrammet!


November
– svischa förbi på alla sätt o vis. Såg Challe uppträda i ”Här är ditt liv: Gullan Bornemark” mkt mysig kväll. Borde vara kulturell oftare. Handla alla julklappar färdigt. Blev om än mer bitter än innan. Höst och vinter är inget för mig… mer än att man har en anledning att stanna hemma utan att behöva förklara sig.


December
– Fortsatt inre resa, med lite mer harmoni än innan. Favoritmånaden under hela året! Jul firades med att jobba och hälsa på mormor, även julbord hos päronen med välbehövliga två dagar ledigt. Nyår kommer säkert bli en fin kväll den med!

 

Summa summarum: Plugg, nörd, överambitiös, underbara vänner, 1 förhållande mindre, inget psykologprogram, Jobb! Singel, festande, inre resa som bara är påbörjad, 25-års kris light – vad vill jag i mitt liv och vad kan jag göra för att få det som jag vill?

 

2010 – ett glädjens år kanske? Man kan ju alltid hoppas!


Mellandagsrean - när folk blir rovdjur.

Konstigt nog, fastän jag egentligen inte har tid med det, filosoferar jag ibland när jag står och städar på jobb. Speciellt när jag städar rean. Den är stor i omfång och väldigt många plagg. Många snygga t o m, MEN.

Människor som i normala fall inte skulle titta åt dessa plagg blir nu kompletta rovdjur som försöker in i det sista hitta sitt livselexir - PLAGGET - det plagget som är såååå snyggt och såååå billigt. Rovdjuren ser sin sista köttbit (klädesplagg) och blir som totalt galna!
Och när man ska städa rean, som då självfallet ser för jävlig ut... ja tro inte att folk tycker det är en bra grej, nej nej, jag har ju precis städat där de såg PLAGGET. Vilket då resulterar i att folk INTE flyttar sig och gärna knuffar en lite hit och dit. Och MÅNGA kvinnor med BARNVAGNAR barrikaderar gångarna och flyttar sig inte en millimeter. Positivt är att dagarna går ju jättesnabbt!

IAF!




Imorgon ska det bli så trevligt att spendera dagen, kvällen och natten med glada vänner! Här ska det firas! 3 rätters middag och massa champagne!
Tänkte att jag skulle lagra sömn och gå och lägga mig o sova 10 h, får se om det verkligen händer!

=)

God Jul!

Så då var det lille julafton.. kul.
Har ingen julkänslan what so ever. Och detta är min FAVORITPERIOD of ALL TIMES. Känns lite trist och tråkigt att det ska vara så.
Kunde önskade en God Jul! i kassan, och jag glömde hela tiden att det var den 23! Dagen före den bästa dagen!
Blä.

Men imorgon kommer jag igen med friska tag, efter min 10 h arbetsdag är jag inte bara mör i fötterna jag är lite lätt uppstressad och borde packa ihop det som ska hem till päronen imorgon. Men palla!

Okej, icke vara så negativ!

Trots stress från alla håll och kanter var kunderna faktiskt trevliga och många sa God Jul! Imorgon ska jag fortsätta le och sprida glädje till alla som kommer in och handlar!=) Och jag ska och kommer vara glad för jag ska vara med mamma o pappa och få se den fina julgranen!


GOD JUL =)



Lite smått och gott!

Har haft en bra helg!

Jobbade hela helgen som gått otroligt fort - tack vare alla julhandlare! Snön är fin i sig men inte så rolig när man ska försöka sig på att cykla till jobb.

Fick äntligen träffat Asal! Hur länge sedan som helst! Känns lite märkligt när man har gått i samma klass och så börjar verkligheten gälla igen och man träffas inte så ofta som man önskar.
Vilket egentligen gäller de flesta av vänner. Eller kanske bara när inte allt flyter på som det ska göra.
Och jag tänker på det speciellt nu vid jul.

Festen i lö var jätterolig träffade på Dennis som jag inte sett på kanske 8 år? Var ett litet tag sedan jag festade kändes det som? Kul att se alla igen iaf! Blev t o m dans kring julgranen! Upptäckte under kvällens gång en hand på min rumpa försökte lokalisera vems den var visade sig tillhöra en tjej - all uppskattning är ju välkommen i singeltider! När jag skulle försöka ta mig hem igen på kvällen var det bara taxi som gällde.. i halv meter snö. Var väldigt vackert men INTE så kul när man vill hem, trodde först att jag skulle behöva sova i Lund. Men taxichauffören körde i 60 km/h mellan Lund och Malmö och jag fick återse min egen säng!



Har fortfarande inte förstått att julafton är nu i denna vecka... om bara 3 dagar. Det enda jag tänker på att jag ska jobba hela tiden - nästan. Så även julafton.. har aldrig jobbat julafton innan.

Fattar inte hur jag hittade orken men idag var det storstädning på gång lyckades rensa ur mitt badrumsskåp och dammsuga ovanför köksskåpen.. det du!
Behöver jag inte göra det på ngt år igen ;)




Kanske dags för mig att börja träna mer på armmusklerna med tanke på denna bilden?

Spontanfika/speeddejt?

Var och träna idag, efter passet blev jag lite yr i skallen. Fick sätta mig ner och vila lite utanför träningssalen.
Snyggtränare kommer ut och frågar hur jag mår.. Jodå... svettig (skit samma) rödflammig och lite lätt finnig (mmmmmmm). Han fixar dextrosol och vatten och småpratar med mig. 

Det var som att speeddejta typ.. ta allt det nödvändiga direkt el ngt? Han har fina blå ögon det vet jag iaf!

Mådde fortfarande inte bra så jag köpte mig en banan och han följde med till kafeterian och vi satt vid ett bord sen satte sig hans kollegor med och han bjöd allihop på lussebulle! Så hej och hå där sitter jag och fikar med snyggtränaren och kollegor. Vet inte om jag kände mig superbekväm el vad de tänkte.. men men! Mkt trevligt! 
Precis så en dag ska vara - spontan, men glada trevliga överraskningar!

På jobb gick det som smort fastän det var mkt och göra! Glädje hela dagen!

Och sen på kvällen kom Jonas hit på en spontanfika!

über über goot!

Glädje iaf en dag denna veckan!



 

Snö i mängd!

Helt otroligt vackert, men dock lite bökigare att ta sig fram, dvs, jag råkade ju snubbla med cykeln redan på vägen upp från källaren till den kalla verkligheten. Det var ju ingen som hade sagt att det skulle vara is uppför rampen undern snön så att säga!

Men skam den som ger sig! Tog mig till träningen som självklart! var inställd, fastän ingen personal verkade vara informerad över huvud taget. Såg till att vi som var där o träna fick gå loss i gymmet ist.
Blev lite afrodans iaf. O just det, nämnde jag att jag äntligen skulle sova ut - MEN då bestämmer kroppen sig för att inte låta mig sova många timmar inatt. TACK.

Snö och sol!!!


Gårdagen:

Ganska tråkig dag som helt plötsligt blev jättebra! Städa lgh, gick o träna, skynda mig så in i norden för att kunna ta mig ut till Åkarp och hälsa på Malin som går på Hvilan - där jag gick förra året. Kollade på när hon framkallade foto och sen tog vi bussen hem tillsammans. Och var duktig (hrm..) och tömde mitt skåp på skolan vilket jag då borde gjort i juni i år... men men bättre sent än aldrig.

Kom hem och började laga min mustiga cajungryta... vilken jag glömde lägga i chillin i märkte jag senare, men god var den iaf!!

Sen ringde Asal vi blev som två små barn på julafton! Äntligen fick vi tag på varandra! Jag babblade väl sönder hennes öra kan jag tänka mig.

Senare ringde en gammal vän, Niklas, helt oväntat men väldigt roligt att höras av! Det var nåt år sedan tror jag!

Nu ska jag äta!



När det lackar mot jul är det inte kul.

Jaha.

1. Jag kom inte in på min utbildning (kommer ett besked till får vänta på det)
2. Migrän inatt, har då inte sovit varken bra el mycket. Är stressad allt som oftast, vilket kan påverka att jag ofta har ont i nacken o gnisslar tänder - iaf.
3. Det är nu osäkert om jag har jobb efter den 27:e december.

GOD JUL och ha så kul!

Vad ska jag då göra åt det? Jag målar alltid fan på väggen, men denna gången var det lite oväntat, faktiskt. Men ska försöka att inte måla dit han än, men hans ben och svans och överkropp finns där just nu, väntar med huvud och armar när jag vet om jag har jobb el ej.
Jag har aldrig varit en fan av "det löser sig", jag tänker mer att man "får jobba för att det ska lösa sig".
Suck och stön nu ska jag be en bön.

Jag har ju iaf några dagar till att tjäna pengar.




Farbror Einar - glädje i hatets stund.

Det ENDA som hjälper när man känner såhär, bitter och jävlig!

SÅHÄR skulle jag med glädje vilja vara när min granne har besök/kompisar som låter såinihelvete... det lät typ som en efterfest en jävla MÅNDAGnatt. Inte konstigt att jag inte kände att jag hade fått sova inatt när jag kom på det. Så nu riktar jag mina aggressioner uppåt taket. 
Exakt såhär!

Farbror Einar

Nummer 3 2000 ur tidninge Glöd

Farbror Einar Nummer 3 2000

Frustrerande!

Detta som var en sådan bra dag! Jag skrattade t o m hjärligt på jobb flera flera gånger!
Och det tackar jag Lars för, eller kanske Steffi, som två små fjortonåringar var vi tvugna att reta Lars lite för att han tar med sin dejt Sara som han träffat i två veckor och KYSSER henne i butiken där alla kan se!!! Wihoooo!!! Skvaller skvaller skvaller!!!
Men jätteroligt för hans skull =) så allt är välmenat!

Sen kommer skitbeskedet från sturade.nu att jag är 16:e reserv i Lund, 29:e reserv i Göteborg och 27:e reserv i Uppsala.
FAN jag som precis tog det helt bra.. KUL KUL KULLLLLLL.
Jag är en person som planerar.. el snarare hoppas på att det ska gå som jag vill. Besviken, frustrerad och arg.
Men jag räknade eg inte med ngt annat, men ändå känns det.
Känns ganska hopplöst och som att stå i ett kärr med kvicksand.

Men jag är inte den som ger upp heller. Får ladda om och tänka om ytterligare en massa månader.
Tack och lov har jag iaf ett jobb att gå tillbaka till, vilket jag är mer än tacksam för. Det känns ju trots allt bara bättre o bättre där och som om jag faktiskt lär mig mer saker än innan. Det går ju trots allt bra.


Jävla jävla jävla skitsystem och samhälle (just nu iaf) det går t o m reklam på tv om att generationsskiftet kommer innebära att det kommer vara BRIST på arbetskraft... just det BRIST. HUR ska man då lösa den om man fortfarande har hur höga antagningspoäng som helst. Tänk eg om inte alla hade fått läsa upp sina ursprungliga betyg hur som helst, då hade jag t o m kunnat ha en bättre chans. KUL.
Nä nu struntar jag i det här!

Sydafrika och julkort

Jag vaknade mitt i min dröm där jag var i Sydafrika med pappa och Malin, galen blandning men ändå! Sjukt fint var det i drömmen och jag kommer ihåg att jag var helt lycklig för jag var BRUN o det var SOL och jag tänkte på alla andra stackare som var hemma i vintern! Drömde även att jag fick ett mail från ett ex där han träffat kvinnan i sitt liv .. JAMEN! Sen vaknade jag... fantastiskt att vakna med det i huvudet! Plus att jag var rejält förvirrad om jag skulle jobba, men var tack o lov ledig idag!

Var på thaimassage idag! Det var inte min favorit men hon här var väl bra på sitt sätt, hon kunde lite svenska iaf! Vi skratta ganska mkt ihop när jag låg och kved åt att hon tog i som fan över rygg och axlar! Fick tänka fina tankar många ggr för att klara av massagen. JÄVLAR vad ONT jag har i mina axlar, funderar på om jag borde gå på akupunktur även om det går emot det heliga förbund jag slutit med mig själv - dvs. hur fan kan man gå med på att gå och bli stucken med en massa nålar????? Men det sägs ju vara bra...

Känner mig duktigt pretto när jag sitter här och målar årets julkort!

Varför längtar man efter det man inte kan få? Är det liksom lönt?



 


RSS 2.0