Orangina

Enligt en gammal reklam skulle den redan ha börjat säljas i Sverige - men när och hos vem?
Var ju i Nice i somras och då passade jag på att dricka den igen. Den kanske inte är så himlastormande, men det är minnena som väcks när man dricker den och den smakar gott helt enkel

Göteborg!

Efter en lång arbetsvecka så var det då dags att en timme efter avslutat arbetspass på fredagen ta mamma o pappas bil och köra upp till Göteborg!

Körde lugnt (fort) och fint (ville ju fram snabbt... vänsterfilen är min Bosselane). Skrattade gott och rått åt den 2 km långa kön i motsatt körriktning. Efter ett tag var jag då nära Göteborg och ansträngde mig å det yttersta för att absolut INTE komma i närheten av Gbg centrum tro tusan att jag lyckades missa min avfart. Men efter fint samarbete lyckades Elin lotsa mig rätt.

Trött var jag, men Elin hade lagat quornfärs med specialspagetti! Blev lite snack o te o sängen (mjuk madrass! fick även låna isbjörnen att ha vid min sida). Konstigt nog var jag väldigt pigg och pepp när vi gick upp! Efter frukosten var det dags att göra Göteborgs affärer. Är inte så mkt en shoppare sen jag började jobba med kläder själv. Kanske inte riktigt njutit av att gå i stan sen.. ja tonårstiden när det faktiskt var någon annans pengar jag handlade med.... =).

Ultimata erbjudandet stod Make Up Store för då de ville sminka förbipasserande! Sagt och gjort, jag och Elin fick oss en ögonmejk! Jag var nöjd, fick bra tips, kan inte så mkt om det där med att sminka sig, orkar inte riktigt heller riktigt engagera mig även om jag är djut imponerad av alla andra som kan det!

Jag var tröttare än ett lamadjur när vi äntligen skulle sätta oss för att äta vår goda pastasallad med Petters hemmagjorda pesto. Tacka vet jag energidrycker+cola+godis, kan göra vemsomhelst pigg hur snabbt som helst! Vi fick stressa lite för att komma vidare till Jennys fest på 25 kvadrat. Väldigt trevliga och öppna människor! Vi fortsatte ner till Haket och träffade på världens mest humorbefriade bartender (läs: gay man 37, mörkt ganska kort hår med lång lugg som var stripig och blonderad, hade en rfsl t-shirt med texten "kåt?" el dyl och vad vi sa kommer jag inte ihåg men roligt var det iaf!)

Vi tjuvåkte vagnen hem till Elin igen och mer nattamat blev det och en underhållande konversation mellan Elin och okänd stockholmare som med mig desperat försökte övertyga lövis att vi var på väg åt rätt håll! Svårt det där ibland när det är svart som natten utanför fönstret!

Färgning av Elins hår i ett trött tillstånd och en massa småätande sen bar det vidare hemåt till Malmö... Fick sitta och sjunga högt och prata högt med mig själv för att vara lite mer alert och mindre trött.... Suck. Men kul hade jag i götet!!!!


Orkeslös

Åhh... jag orkar ingenting, vill ingenting, nu är det höst, nu får man vara hemma, inne, själv! Yes yes!
Orkeslös till max. Antingen är det lite prehöst trötthet el så är det bara mitt sinne och min själ som har noll lust att antränga mig.
Låter tråkigt och lite egoistiskt men nu är det ju jag som styr mitt liv utan jättemkt inblandning från andra.

ok, ge mig lite energi då.

Bröllop på lördag!

Äntligen har då dagen snart kommit då jag ska vara snygg som en pärla och inte överglänsa kusinen/bruden!

Jag har slagit på stort, det är en ny klänning, gamla skor, lånad väska (Malins), 2 kameror ska med, lösnaglar och ska gå till frisören och få mitt hår fixat!

Det ska bli så himla roligt och fint! Har bilder av hur allt kommer att vara, får se om det verkligen blir så, har ju aldrig varit på bröllop förr!

Så förhoppningsvis har jag en massa bilder att lägga in efter lördag!

Imorgon är det så äntligen dag 11/11 vill inte jobba en massa dagar i rad, orkar inte det riktigt.
Men så på kvällen ska vi hem till Brett och Theresa och äta middag, ska bli riktigt trevligt!=)

tänker nog lägga mig snart är hur trött som helst ju!


"Bilden hela USA pratar om"

Tänkte att man ju kunde försöka vara lite uppdaterad.
Och kommentera den här bilden

Lizzie Miller, mullig modell i USA, ställde upp på att bli fotad till en artikel om människor som trivdes med sig själva. Och tydligen har det blivit ramaskri i USA, detta delade land fet-smal, vem är normal?
Hon har en liten "hängmage" och är bara 20 år gammal, kan aldrig påminna mig att jag sett någon med lite "hängmage" vid 20-års ålder, MEN om jag nu läst rätt skulle hon ha fött barn med, kan ha med det att göra med? Vet inte om det är det som gör henne till mullig modell, hon verkar vara smal ovanför midjan?  

Måset ju säga att jag tror och hoppas att om en "vanlig" modell, alltså inte en plus-size hade haft lite mage och ställt upp på bild hade det verkligen varit något att snacka om! För om en plus-size inte hade haft lite mer än vad en vanlig modell hade haft på kroppen hade hon inte kunnat vara just en sådan modell och att det ska bli värsta uppståndelsen för det kanske jag inte förstår. Alltså inget missförstånd, det är bra att hon visar upp sin kropp och det är positivt att hon är nöjd! Men hade en vanlig modell gjort samma sak och haft lite hull på magen tror jag att fler kvinnor hade kunnat se att "yes" jag är inte onormal, till och med/även kvinnor som är modeller har fett på kroppen. Inbillar mig att det hade haft ännu ännu större genomslagskraft att få se dem som "riktiga" människor och inte bara retuscherade supersmala modeller även om detta också är ett bra exempel.
Så kan ju hoppas på att någon icke plus-size modell kan göra ett liknande foto och gå hand i hand med Lizzie och vara nöjd hon med!


Och så till vardagen...

Det var nästan direkt på jobb igen när man kom hem, lite svårt att på en vecka varva ner och släppa jobb, vilket inte går på så kort tid, men enklare att komma tillbaka till det med... vet inte hur positivt det är det heller, men så kan det vara. Har lärt mig att jag aldrig mer ska jobba en hel sommar när man pluggat i ett år före det. Jag blir bara irriterad så mycket lättare och inte så jätterolig att umgås med om jag inte får ha lite ledigt och se ngt annat än jobbets väggar.

Fick häromdagen släppa in favoriten som gör utropen på centrat. När folk har tappat bort varandra eller behöver hjälp med något el dylikt hjälper bland annat denna damen till. Några klassiker är "Namn" står och väntar på dig vid MackDånalds", eller "var vänlig och gå tillbaka till Bild-a-bär" (Build-a-bear). Engelska var uppenbarligen inte hennes huvudämne i skolan. Men det är lika roligt varje gång hon säger något på engelska eller gör svenengelska av det.

570 miljarder människor är gravida på jobb, det är helt otroligt, de flesta är i min ålder!!! Ytterligare en fick jag reda på förra veckan. Och var befinner man sig själv i livet? Ja inte nära de tre V:na i alla fall! Ingen man, ingen vovve (vilket ändå aldrig kommer att hända) och ingen Volvo (kommer jag aldrig köpa heller).
När tusan tar det slut? Återigen undrar jag när jag kommer göra en jungfru Maria födsel och nedkomma med ett barn utan pappa. Med tanke på alla gravidhormoner är det konstigt att brösten inte börjat växa och en bula på magen börjat komma. Och varför är det alla dem trevliga, med några få undantag, som är gravida och ska försvinna hur länge som helst?

Det är bara att vara glad för det lilla och äntligen hoppas på att vikariaten blir fastställda så att man vet var man ska vara. Lite ordning och reda på torpet tack.


Frankrike delux

Det var en otroligt efterlängtad semester och en otroligt förtjänad sådan. Efter 10 veckor utan en en enda ledig helg (tog ledigt så att jag iaf fick en ledig helg o ngr dagar utan jobb) var det äntligen dags för Nice.
Åkte dit själv för att möta upp mamma o pappa på eftermiddagen (de hade ju passat på att vara i Paris en vecka före), var tvungen att gå upp före tuppen (4.30).
Varmt och gosigt när man kom av planet och väldigt skönt.
Sprang i princip ner till stranden, klapperstensstrand är inte ngn favorit men havet är så vackert azurblått (därav Côte d'Azur - azur(blåa)kusten kanske det är om jag inte är helt fel på det).
Lyckades dessutom få ner mina föräldrar till stranden några ggr vilket jag inte ens kan minnas sist det hände.

Var i Grasse där vi besökte parfymfabriken Fragonard blev ett kanel/apelisn-doftljus som luktar otroligt mkt. var i St Paul favoritställe nr 1 mysiga små snirkliga gränder och hur mycket inspiration som helst till att måla (måste nog dessutom vara det område med flest gallerier per kvadratmeter). Vi åkte även till Monaco som bjöd på bara Ferraris vilket ju inte är helt otippat, fick dock ingen skymt av Prins Albert the bachelor.
Däremot fick jag se Usher!! i Cannes, tänkte att det var kändistorka där eller något, gick in i Hermès´-butiken och badabing står det en 2,30 m bodyguard, svart man i avslappnade kläder såg inte ut att tillhöra butikens klientel. Och alldeles riktigt gjorde han inte det heller, man kunde komma Usher väldigt nära och gå runt i butiken (som inte är jättestor) och kolla in honom och sakerna som fanns där.
Mamma kände igen honom men inte pappa, men han skulle kolla vilka låtar han gjort, kanske något han lägger in i sin iPod?

Förutom årets första bad och sjukt god mat var det vila och atmosfär som gällde denna vecka. Och självklart bra sällskap!


RSS 2.0