Att inte ge upp.

Jag vidhåller att ett liv med bakgrundsmusik hade varit helt obetalbart. Och som ett litet körsbär på det hela - alltid känslan av att man fortfarande har något att uträtta.

Handikapp=kvinna.

http://sydsvenskan.se/lund/article632368/Skadestand-till-kvinnliga-studenter.html

Universitetet medger att de diskriminerade tjugofyra kvinnor som sökt till psykologprogrammet. Kvinnorna får 35 000 kronor vardera enligt en uppgörelse som skrevs under i dag.

LUND. Vid en presskonferens på Hotell Lundia berättade båda parter att de nått en överenskommelse. Det som fick universitetet att backa från sitt tidigare motstånd är ett liknande fall i Svea hovrätt som rör studenter på lantbruksuniversitetet SLU i Uppsala. Domen slår fast att det inte är tillåtet att välja ett kön framför ett annat vid intaget.
– Efter domen så såg vi över våra regler, säger Per Eriksson, rektor för Lunds universitet. Nu använder vi inte kön som faktor. I stället är det resultatet på högskoleprovet som avgör om betygen är lika.

Ändringen gjordes i samband med intaget till vårterminen 2010.

Elin Sahlin är en av de tjugofyra studenterna som får ersättningen.
– Det är mycket tid och energi som lagts på det här. Det känns skönt att få ett avslut, säger hon.

För Lunds universitets del innebär detta en utgift på 840 000 kronor plus kostnaden för juridiskt ombud.


Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta att LU äntligen erkänt och gett kvinnorna skadestånd. Men sen när är könskvotering något positivt, någonsin? Satsa pengar på intervjuer och ta fram de bäst lämpade för programmen. Tid är pengar, men varför då inte få fram de som verkligen vill/kan tänkas bli en bra läkare el dyl, i slutändan kan man kanske t o m tjäna på det? Dvs, fler lämpade/intresserade kan ge fler praktiserande av sitt yrke/få användning av sin kunskap. Hur mycket ska man behöva kämpa för att komma in på det programmet man vill och dessutom ha sitt kön som handikapp? Kanske kan söka på det, handikapp, kanske enklare att komma in då? Handikapp=kvinna.


Förkyld

Hur många snorpapper kan man ha på en yta av 37 kvm? Det är ju frågan det när man heter Christin och är förkyld! För ta mig tusan här är det pappersrullar till höger och vänster. Jag ger i för sig mig själv en oerhört bra service... papper överallt så att jag kan snyta mig både när jag ligger med huvudet upp mot högra delen av soffan och även den vänstra!
Vaknade även idag med en mansröst, fantastiskt! Djup och sensuell röst som inte går av för hackor! Så nu testar jag att sjunga dom där riktigt maffiga manliga låtarna bara för att se om jag har en chans till en karriär.
Och vad är egentligen det här med att svettas och frysa samtidigt?

Har inte tränat på ett tag nu, har alltid undrat vad jag skulle lägga ner min tid på om jag inte tränat? Jo jag har lagt ner tid på så himla viktiga saker... som att pröva alla mina bikinitoppar, ingen aning om varför, men varför inte så att säga? Låtsas att det är lite sommar i min lgh kanske? Tar en spontanfika en måndag, galet rent!

Blir inte trött för att jag inte har tränat, dock har jag klagat hela tiden på att jag Hela tiden är trött, men det finns olika sorters trött och olika sorters vaken. Vaken men rastlös, dock utan någon vilja att eg göra ngt åt det, är ju ett ganska jobbigt tillstånd. Vad gör man då? Jo man letar upp intressanta fakta som hur snabbt en nysning kan accelerera! Enligt Sverre Sjölander, professor i zoologi vid Linköpings uni, varierar det från person till person men kan nå orkanstyrka dvs ca 30 m/sek dvs 100 km/h. Mm se där!


25 år - nedräkning!

Snart har jag uppnått en ålder som finns på tryckta kort... sist var fem år sedan! Fick ett sådant kort idag av mina päron!

Sitter här och försöker ta igen mig lite, har blivit förkyld och tvingat bort lite feber sen igår.

Har fått otroligt fina presenter av mina föräldrar! Förutom det materialistiska, vad skulle jag göra utan dem?

Det är nog dags att typ fixa till sig lite... palla fixa håret? palla raka benen? palla ta på sig kläder? Det är tungt att bli gammal! =)
Ska bli otroligt roligt ikväll! Inget kan ju gå fel när trevliga människor kommer och alla ska fastna på bild som vidare ska läggas ut på fejjan! Länge leve tekniken el vad säger ni?



bittert klipp

en bitter liten jävel idag efter 12 h arbete... som Verkligen Aldrig ville ta slut. Seega sig fram... så då vill man ju titta på ett klipp som också är lite bittert.

http://www.youtube.com/watch?v=LqbN1F2Lx60


Anja Gatu och långa ord

måste verkligen ha min semester, jättemkt, just nu! Hypermkt. Är t o m själv trött på mitt tråktjatande om hur trött jag är på allt.

Men förutom det! Så har jag idag fått mysa lite med babyAlfred som hälsade på, om jag någonsin får barn - då ska jag som ateist tusan i mig be till gud om att få ett lika glatt och fromt barn!

Hade en tjej i kassan som jag kände igen och jag försökte komma fram till vart jag har sett henne innan, om vi kanske gått i samma skola någon gång. Idag när jag läste Sydsvenskan slog det mig, att det ju var Anja Gatu som är sportkrönikör... hoppla. Hon var väldigt trevlig anyways! El tänk om jag tagit fel .. satt inte hennes leverfläck på andra sidan?

Kom och tänka på långa ord innan idag, som man kan använda om man ska hänga gubbe, inte för att det händer nuförtiden precus men ändå!

Eurovisionschlagerfestivalen=28 bokstäver

Transubstatiationsläran=23 bokstäver

Nagellacksborttagningsmedel= 27 bokstäver

Total waste of time... men älskar ju det där med ord...


Något nytt revolutionerande såhär 4 dagar kvar av 24:a året? Mjae, vet inte det va... det är ju eg bara siffror... fast efter det här med 25 kanske siffrorna blir lite mer kritiska. Men får ta det då va!





Om man fått smaka på en bit av himlen, vill man verkligen avstå från den sen igen?


6 dagar kvar

Nu är det bara sex dagar kvar till den mogna åldern av 25. Så jag har sex dagar på mig att vara 24 och vara riktigt 24-årig. Tror nog att jag har lyckats med det i helgen i för sig, men sen får det vara slut med det?
har fått mina små revelations under 24-året som gått, att trots att saker går an, så är kan man inte vara riktigt lycklig om man inte får göra det man verkligen vill och dessutom följa det man känner! Så när jag blir 25 ska det bli ett löfte till mig själv att "bara" göra det jag vill och tänka på vad som är rätt för mig!

Tror inte siffrorna stör mig denna gången, utan mer vart jag Inte är i livet, men får väl försöka ha tålamod, vilket jag inte riktigt har, men ska försöka.

Tror även att denna helgen kommer bli fin, ska fira med fina vänner och det är ju inte dumt det.

Så förutom födelsedagen finns det mer att se fram emot. En jobbkompis förväntas föda sitt förstfödda på min födelsedag! Får se om hon ploppar en bebis på mitt golv el ej! Julklappen till fam, dvs, deltävlingen i Melodifestivalen ska bli riktigt rolig att se då jag är schlagernörd! 
Sen i mars är det äntligen dags att se solen igen - SYDAFRIKA säger jag bara. 

Glädje!   


Den utvalda.

Jamen jamen!

Trots att det var andra helgen i rad som man jobbade så blev den riktigt bra!

Middagsplaner med Kalmar igår... längsta middagen/eftersnacket ever? från 19-01 gick hur snabbt som helst. Hade sjukt kul dessutom. Mascot bjöd oss på högstadiereunion som redan var i gasen när vi kom dit vid 19. Men de verkade iaf ha otroligt roligt. Vid en av alla miljarder kissepauserna låg där en fin liten överraskning på toaletten, ett graviditetstest, vem tar det på en krog?

För en gångs skull var det inte jag som drog ur mig en massa historier - men de var riktigt underhållande! Kände mig som den utvalda. =)
Under tiden vi satt där och pratade kom en kvinna fram till vårt bord och presenterade sig som en 43-årig kvinna, som inte brukade gå ut mycket, men var ute med sin 18-åriga dotter och hennes 19-åriga kompis. Hon sa att när hon såg oss från där hon suttit hade hon sett det som om det fanns rosa bomullstussar runtomkring oss och det skulle vi ta vara på! Snacka om komplimang eller pressure? Vad vet jag, men väl menat var det iaf!

Efter middagen gick vi till KB där jag träffade på både ex (lite typiskt) och nära vänner. Hade riktigt roligt och hör och häpna... jag behövde inte betala för ngt. Känns dumt, men säger väl inte nej heller!? ;) shame on me när han är student.
Sjukt bra kväll! För en gångs skull söndag utan söndagsångest! Yeah!

...

http://sydsvenskan.se/malmo/article626156/Ran-pa-Triangeln-i-morse.html

det känns som om jag inte ens har rätt att vara ledsen, jag var inte ens där. Jag kunde inte riktigt fatta det igår, men det blev mer märkligt när man möttes av vakter i dörren o alla var samlade idag. 
Olustig känsla i magen och stämningen gick att ta på. Är bara så glad att ingen blev fysiskt skadad.

...rån.

Rån på Triangeln

Av Mikael Anjou
Publicerad 2 februari 2010 8.47 | Uppdaterad 2 februari 2010 9.39

Två män med vapenliknande föremål rånade en klädbutik i Triangelns köpcentrum på tisdagsmorgonen.

TRIANGELN. Larmet kom precis före klockan 8: Två män med maskerade ansikten och kläder i mörk färg följde efter personal in genom köpcentrets personalingång.

Personalen hotades med pistolliknande föremål och fick släppa ifrån sig en okänd summa pengar. För att försena larm till polisen tog rånarna också personalens mobiltelefoner.

Vid tidpunkten var en del folk i rörelse och polisen förhör nu de vittnen som finns – men söker fler.

Det man vet är att rånarna efter dådet försvann mot Rådmansgatan och där slutar spåren, uppger polisens informatör Mikael Persson.


Jag är bara så glad att ingen kom till skada och är okej, och om man får säga det, så är jag väldigt glad att jag inte jobba idag.


pepp pepp pepp

Januari månad har nog varit ett stort svart moln med vit snö. Så tråkigt och så mörkt trist och blääää.
Visst okej, snö i all sin ära, men verkligen, så mycket? På en och samma gång? Inte okej.
Gnällspik.

Konstant trött, spelar ju ingen roll att man knaprar på järntabletter och socker, inte mer energi här inte.
Nu får det bli mars snart så att jag kan få komma iväg på min semester och se solen!

Såå för att försöka peppa mig själv att tänka väldigt positivt - vad har jag att se fram emot? Min födelsedag! Fyller ju som bekant 25 år denna månad. Får ju se om jag överlever min egen baksmälla då! Ska gå och se Melodifestivalen! Jaaa! Och sen i mitten av mars är det Sydafrika som gäller.

Ska ta mig ett bad och se på Though Love - roligaste på länge! Självinsikten ligger långt ifrån vissa.


RSS 2.0